Email: vmb@vmbpartners.ro

Compania

Infiintata in 1999 de un grup de profesionisti cu experienta in finante, activitatile autoritatilor locale si drept, VMB Partners si-a stabilit ca principal obiectiv initierea emiterii de obligatiuni municipale in Romania.

Partenerii au experienta in domenii diverse, de la autoritati locale si investitii directe in Romania si piete de capital in Irlanda pana la obligatiuni municipale si finante publice in Statele Unite.

In anul 2001 VMB Partners a initiat si coordonat emiterea primelor doua obligatiuni municipale: Predeal si Mangalia. Pana in acest moment VMB Partners a asigurat asistenta a peste 47 de finantari prin emisiuni de obligatiuni municipale si credite cu maturitati de pana la 23 de ani, printre care: Suceava, Consiliul Judetean Timiş, Zalau, Orastie, Slobozia, Iasi, Aninoasa, Focsani, Bacau, Teius, Timisoara, Alba Iulia, Bistrita, Tirgu Mures, Consiliul Judetean Alba, Consiliul Judetean Hunedoara, Lugoj, Sebes, Targu Ocna, Aiud, Deva.

Compania a creat un eveniment dupa altul: primele emisiuni de obligatiuni municipale (Mangalia si Predeal in martie-octombrie 2001), prima emisiune de obligatiuni listata la Bursa de Valori Bucuresti, prima emisiune de obligatiuni de peste 1 milion de dolari (Bacau, octombrie 2002), prima emisiune de obligatiuni cu o rata fixa a dobanzii mai mica de 10% (Timisoara, 8.25 %, in 2005), cea mai mare maturitate (23 de ani, Bistrita, 2006).

Peste 80 % din emisiunile de obligatiuni din Romania s-au realizat cu sprijinul VMB Partners. Pana la acest moment, valoarea totala a finantarilor obtinute cu sprijinul VMB Partners a depasit 1,2 miliarde lei (peste 330 milioane euro).

Pe parcursul diferitelor sale proiecte, VMB Partners a colaborat cu institutii de prim rang, ca: BRD – Grouppe Societe Generale, BRD Securities, Banca Comerciala Romana, BCR Securities, Raiffeisen Bank, Raiffeisen Capital & Investment, Dexia Kommunalkredit Bank AG, BT Securities, Alpha Bank Romania, Research Triangle Institute (the manager of the USAID Local Government Assistance program) and the Romanian-American Enterprise Fund.

Strategia curenta a companiei se bazeaza pe oferirea de servicii financiare de inalta calitate.

VMB Partners va continua sa extinda piata obligatiunilor municipale prin emisiuni mari si cu maturitati mari. Obiectivul propus pentru perioada imediat urmatoare este de a face posibila lansarea de emisiuni de obligatiuni municipale cu maturitati de peste 25 de ani.

Un alt important obiectiv al VMB Partners este consilierea emisiunilor de obligatiuni corporative si plasarea acestora pe pietele internationale.

Proiectele pe termen scurt includ servicii de consultanta pentru fonduri de investitii, investitii private si investitii directe straine.

Serviciile oferite de companie includ:

  • servicii de consultanta pentru emitentii de valori mobiliare cu venit fix (obligatiuni municipale si corporatiste);
  • finantare de proiecte pentru societati comerciale si pentru municipalitati;
  • structurare de produse financiare complexe: valori mobiliare, fonduri de investitii, structuri speciale (special purpose financial vehicles);
  • consultanta de management;
  • aplicaţie software on-line pentru managementul bugetelor şi planificare multianuală.

Știri - Evenimente

Dobanzi obtinute de VMB Partners pentru clientii sai

VMB Partners a aparat si va apara intotdeauna interesele clientilor pe intreg procesul de atragere de finantari rambursabile. Astfel, dobanzile pe care acestia ajung...

Invitatie eveniment Moody’s la Bucuresti – autoritati publice locale/judetene

VMB Partners are deosebita placere de a va invita la Moody’s Romania Roundtable - Moody’s view on Romanian sovereign and sub-sovereign ratings, banking...

Regional Cybersecurity Summit, Bucuresti – 11 Mai 2015

Adjunctul secretarului pentru Comert al SUA, Bruce Andrews, a participat pe 11 mai 2015 la summit-ul de la Bucuresti in domeniul securitatii cibernetice. Mai jos,...