Email: vmb@vmbpartners.ro
19
ani de experiență
65%
din totalul emisiunilor de obligațiuni din România
1,4
miliarde de dolari valoarea finanțărilor rambursabile

VMB PARTNERS OFERĂ

Proiectele VMB Partners

●   Primele emisiuni de obligațiuni pentru realizarea investițiilor publice (Predeal, Mangalia, Deva, Alba Iulia, Teiuș, Târgu Mureș sau Lugoj).

●   Împrumutul cu cea mai mare maturitate la momentul contractării (mecanism credit-punte/obligațiuni, 23 ani, Bistrița 2006).

●   Prima emisiune de obligațiuni cu dobândă fixă (Timișoara 2005).

●   Cea mai mare emisiune de obligațiuni a unei autorități publice locale (Iași 2007-2010, 200 milioane lei).

●   Asistență în contractarea și managementul contractelor încheiate cu IFI (instituții financiare internaționale) – BERD și KfW (Timișoara).

●   Primele finanțări acordate municipalităților din România de către International Finance Corporation – membră a Grupului Banca Mondială (Botoșani 2013 și Timișoara 2014), cu dobândă fixă în lei, revizuibilă după o perioadă de 5 ani.

Emisiunea de obligațiuni Alba Iulia IV

Data contractării: 2007
Valoare: 32.000.000 lei

Emisiunea de obligațiuni Iași I

Data contractării: 2007
Valoare: 200.000.000 lei

Emisiunea de obligatiuni Timisoara III

Data contractării: 2006
Valoare: 150.000.000 lei

Credit Judetul Arad 2013

Data contractării: 2013
Valoare: 27.600.000 lei

Credit Municipiul Focșani 2013

Data contractării: 2013
Valoare: 60.000.000 lei

Credit Municipiul Târgu-Mureș 2010

Data contractării: 2010
Valoare: 55.000.000 lei

Am colaborat cu VMB Partners de-a lungul ultimilor 10 ani pentru realizarea unor deziderate importante ale Municipiului Alba Iulia, cum ar fi atragerea de finantare prin emisiuni de obligatiuni, realizarea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Alba Iulia, precum si obþinerea unui credit rating de la o agenþie de rating internationala, acest din urma deziderat reprezentand o noutate în randul municipiilor din Romania. Intotdeauna la curent cu modificarile legislative, venind în intampinarea nevoilor noastre cu solutii inovative si mereu interesati de a crea produse noi destinate dezvoltarii locale, consultantii VMB Partners au contribuit semnificativ la dezvoltarea municipiului in multiple domenii.

Nicolae Moldovan

City Manager, Municipiul Alba Iulia

Este foarte dificil pentru o autoritate publica locala sa detina toate informatiile necesare in vederea luarii celei mai bune decizii atunci cand vine vorba despre asigurarea necesarului de finantare si contractarea unui imprumut. De aceea municipiul Zalau a apelat la societatea VMB Partners SA care ne-a asistat pe parcursul intregii proceduri de finantare, de la autorizarea imprumutului pana la sustinerea unor negocieri repetate cu finantatorii, pentru a obtine cele mai mici dobanzi la imprumuturile contractate. Echipa VMB Partners SA a tratat cu responsabilitate, profesionalism si obiectivitate solicitarile autoritatii locale, demonstrand de fiecare data ca este un “PARTENER” adevarat.

Mariana Cuibus

Director executiv al Direcției Economice, Municipiul Zalău

Consultanții VMB Partners sunt bine documentați si ne țin mereu la curent cu noile informații la care au acces. De fiecare data au dovedit deschidere, profesionalism si implicare in rezolvarea problemelor intervenite in cadrul procesului de finanțare pentru care le-am solicitat sprijinul.

Gheorghina Ribovici

Director executiv, Consiliul județean Arad

Profesioniști experimentați

Valentin Adrian Miron

Președinte al Consiliului de Administrație, Managing Partner

Valentin A. Miron are o experiență de peste 20 de ani în afaceri, administrație publică și finanțe publice locale, obligațiuni municipale, dezvoltare locală și turism. Valentin Miron este din 1999 cofondator al VMB Partners SA, director general și membru al consiliului de administrație din 2003, iar din 2006 deține funcția de președinte al consiliului de administrație. Este membru fondator și vicepreședinte al FNTM - Fundația Națională a Tinerilor Manageri din 1997. Valentin A. Miron a lucrat anterior în Guvernul României, ca director al Direcției de Implementare Programe din cadrul Ministerului Administrației Publice, a fost membru în primul Consiliu de Administrație al Agenției Naționale de Locuințe, director al Centrului Național de Formare pentru Administrația Publică Locală, coordonator adjunct al programului PHARE RO- 9707 de Dezvoltare a Administrației Publice Locale din România. Valentin Miron este licențiat în fizică și deține o diplomă de studii aprofundate în management. S-a specializat în emisiunea de obligațiuni municipale în Statele Unite, lucrând în departamentele financiare din cadrul primăriilor Rochester, NY și Baton Rouge, LA.

Gabriela Căluşeru

Expert în finanțe publice locale

Gabriela Căluşeru este licențiată în economie si are o experiență de peste 20 ani în finanțe publice locale. A lucrat în cadrul Ministerului Finanțelor și a făcut parte din echipele de specialiști care au elaborat legislația în domeniul finanțelor publice locale și a altor legi privind descentralizarea. Gabriela Căluşeru a desfășurat activități de consultanță în cadrul unor proiecte cu finanțare de la Banca Mondială, USAID, UNDP, Uniunea Europeană. Deține experiență internațională, desfășurând activități de consultanță în Republica Moldova și Ucraina, în cadrul unor proiecte finanțate de Soros Open Society Foundation Budapest și UNDP. Activitatea de consultanță s-a concentrat pe domenii cum ar fi analiza economico-financiară în sectorul public, analiza și întocmirea documentației necesare pentru obținerea unui credit rating sau realizarea unor programe de instruire pentru reprezentanți ai autorităților publice locale.

LOCAȚIA NOASTRĂ

Strada Dumbrava Roșie nr. 2
Sector 2
București
Cod poștal: 030167

Telefon            021.318.3874
Fax                   031.814.5923
Email                vmb@vmbpartners.ro